Ondřej DEMIŠ
Bakalářská práce
Konzumace hmyzu v čínské kuchyni
Consumption of Edible Insects in China
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá konzumací hmyzu v Číně. V teoretické části se práce zabývá historií konzumace hmyzu v Číně, konzumací hmyzu etnickými menšinami a výskytem hmyzu v tradiční čínské medicíně. Zkoumáno je především pět druhů hmyzu: cikády, bourec morušový, bambusoví červi, kobylky a včelí larvy. Tyto druhy patří v Číně k nejkonzumovanějším druhům jedlého hmyzu. V analytické části jsou pomocí …víceAbstract:
The bachelor's thesis focuses on insect consumption in China. The theoretical part of the thesis examines the history of insect consumption in China, the consumption of insects by ethnic minorities, and the presence of insects in traditional Chinese medicine. Five species of insects are primarily investigated: cicadas, silkworms, bamboo worms, locusts, and bee larvae. These species are among the most …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 6. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Kateřina Šamajová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
DEMIŠ, Ondřej. Konzumace hmyzu v čínské kuchyni. Olomouc, 2023. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Čínská filologie / Čínská filologie
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva