Proměny vinařství na Hodonínsku v průběhu 20. století – Bc. Eva Jourová
Bc. Eva Jourová
Master's thesis
Proměny vinařství na Hodonínsku v průběhu 20. století
The changes of winemaking in Hodonín area during the 20th century
Abstract:
Práce se zaměřuje na proměny vinařství a vinohradnictví v průběhu 20. století na Hodonínsku. Prostřednictvím periodika Vinařský obzor, literatury, archivních dokumentů a výpovědí několika respondentů se snaží postihnout nejdůležitější proměny práce, technologií, vinařských tradic, ale také myšlení a života vinařů.Abstract:
The topic of this thesis is changes of winemaking culture in Hodonín district during the 20th century. As sources I chose magazine Vinařský obzor, literature, archive documents and interviews with respondents, which cover important changes of work in vineyards, new technologies, traditions and also thinking and social live of winemakers.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2016
Identifier:
https://is.muni.cz/th/g4h7p/
Thesis defence
- Date of defence: 22. 6. 2016
- Supervisor: doc. PhDr. Miroslav Válka, Ph.D.
- Reader: PhDr. Jitka Matuszková
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasaryk University
Faculty of ArtsMaster programme / field:
Historical Sciences / Ethnology
Theses on a related topic
-
Position of the Krasnodar Region Wine Industry in the International Market
Evgeniia Chekova -
Rodinná vinařství v Čejkovicích
Marie Bařinová -
Proměny vinařství v oblasti Slavkova u Brna v průběhu 20. a na počátku 21. století
Martina Robešová -
Vývoj organizace českého vinohradnictví a vinařství na Moravě v první polovině 20. století s přihlédnutím k dějinám Velkých Pavlovic.
Hana Hlaváčková -
Generativita v souvislosti s hodnotami v mladší dospělosti: Srovnání skupiny udržující kulturní tradice a skupiny neudržující kulturní tradice
Anna Soukupová -
Tradice slováckého verbuňku a faktory ohrožující tuto tradici
Kristýna Rudolfová -
Vynalézání moderní spirituální tradice: zakladatelská role Františka Drtikola v učení Jana Lípy
Radomira Lorko -
Kulinární tradice v gastronomii na Chebsku
Markéta Vaštová