Výživa obyvatelstva v ČR se zaměřením na netradiční druhy potravin rostlinného původu – Žaneta Janíčková
Žaneta Janíčková
Bakalářská práce
Výživa obyvatelstva v ČR se zaměřením na netradiční druhy potravin rostlinného původu
Nutrition of Inhabitants of the Czech Republic with a Focus on Non-traditional Species of Plant Food
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na zařazení netradičních potravin rostlinného původu do stravy obyvatel ČR. V teoretické části je krátce popsán stav výživy v České republice(ČR), dále charakterizovaná chia semena, stévie sladká, amarant, kustovnice čínská, mořské a sladkovodní řasy a lněná semena. V praktické části je pomocí dotazníkového šetření zkoumáno povědomí a zařazení vybraných netradičních potravin …víceAbstract:
The thesis focuses on the inclusion of non-traditional plant food into the diet of the inhabi-tants in the Czech Republic. The theoretical part shortly describes the state of nutrition in the Czech Republic, further characterizes chia seeds, stevia rebaudiana, amaranth, wolfber-ry, algae and flaxseed. In the practical part is examined awareness and inclusion about se-lected non-traditional plant food …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2016
Zveřejnit od: 13. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JANÍČKOVÁ, Žaneta. \textit{Výživa obyvatelstva v ČR se zaměřením na netradiční druhy potravin rostlinného původu}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/iodmyw/.
Jak správně citovat práci
Janíčková, Žaneta. Výživa obyvatelstva v ČR se zaměřením na netradiční druhy potravin rostlinného původu. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Netradiční potraviny ve výživě člověka
Barbora KREJČIŘÍKOVÁ -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Výskyt a environmentální dopad mikroplastů v mořských a sladkovodních ekosystémech
Martin Marx -
Příjem rtuti ze sladkovodních a mořských ryb
Kateřina Sádovská -
Jakost, pozitiva a negativa konzumace sladkovodních a mořských ryb
Jitka Lukášová -
Produkce sladkovodních perel se zaměřením na potenciální využití v evropských podmínkách a environmentální rizika
Veronika Sommerová -
Optimalizace metodiky na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas
Ludmila Machů -
Rostlinná semena - možný zdroj nutričně významných látek
Jan Obdržálek