Vliv aplikace fosforečnanu na texturní parametry vybraných typů šunek – MVDr. Zdeněk Polášek
MVDr. Zdeněk Polášek
Disertační práce
Vliv aplikace fosforečnanu na texturní parametry vybraných typů šunek
Effect of phosphate application on texture parameters of
Anotace:
Cílem této disertační práce bylo zhodnotit vliv hydratace svalové tkáně a možnosti ovlivnění tohoto procesu přidáním NaCl a solí na bázi fosfátů. Je známo, že výše uvedené potravinářké přídatné látky mohou tyto procesy ovlivnit a sekundárním cílem práce bylo tyto procesy dále prozkoumat a definovat. Během zpracování libové svaloviny probíhá mnoho složitých procesů; jejichž vliv má zásadní dopad na …víceAbstract:
The aim of the current dissertation thesis was to evaluate the influence of hydration of muscle tissue and the possibilities of influencing the latter process with NaCl and phosphatebased salts addition. It is known that the above-mentioned food additives can affect these processes and a secondary aim of the work was to further investigate and define these processes. During the processing of the lean …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 9. 2022
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Polášek, Zdeněk. Vliv aplikace fosforečnanu na texturní parametry vybraných typů šunek. Zlín, 2022. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv fosforečnanových solí na reologické vlastnosti modelového kuřecího masného výrobku v průběhu tepelného opracování
Nikola Hloušková -
Vliv fosforečnanových solí na reologické vlastnosti modelového vepřového masného výrobku v průběhu tepelného opracování
Nikola Koníčková -
Texturní vlastnosti sušenek ze zrna barevných pšenic
Jiří Hamáček -
Texturní vlastnosti těstovin
Michaela Vintrlíková -
Studium vlivu metody přípravy na strukturní, texturní a elektronové vlastnosti niklem modifikovaných TiO\dindex{2}materiálů
Kateřina Kozumplíková -
Vliv obsahu banánové mouky na vlastnosti mléčných dezertů
Eliška Jarošová -
Texturní a barevné vlastnosti sýrů ošetřených extracelulárními enzymy
Jana Jašková -
Vliv sterilačního záhřevu na reologické a texturní vlastnosti tavených sýrových výrobků
Tereza Šmigurová