Hana Klimešová
Bakalářská práce
Nutriční stopa
The Nutritional footprint
Anotace:
Práce se zabývá nutriční stopou, pojednává o dopadech spotřeby potravin na životní prostředí a dává do souvislostí nutriční stopu, jako důležitý aspekt rozvoje regionu. K výpočtu nutriční stopy byla použita veřejně dostupná kalkulačka nutriční stopy, která je v práci podrobně popsána. V teoretické části je nastíněna problematika udržitelného stravování, stravovacích návyků obyvatel a negativních dopadů …víceAbstract:
The thesis deals with the nutritional footprint, discusses the impacts of food consumption on the environment and puts the nutritional footprint in context, as an important aspect of the region's development. A publicly available nutritional footprint calculator was used to calculate the nutritional footprint, which is described in detail in the work. The theoretical part outlines the issues of sustainable …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Alice Kozumplíková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studiíMendelova univerzita v Brně
Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studiíBakalářský studijní program / obor / specializace:
Regionální rozvoj / Socioekonomický a environmentální rozvoj regionu / Veřejná správa
Práce na příbuzné téma
-
The Czech Cuisine and Eating Habits from the Nutritional Point of View in the Socialism versus Now
Spillerová Spillerová -
Vliv veganství na zdraví člověka a životní prostředí
Marek Falta -
Nutriční hodnota larev a kukel potemníka stájového (Alphitobius diaperinus) L.
Daniel Krbeček -
Food environment v Brně
Kateřina Lacinová