Hana Klimešová

Bakalářská práce

Nutriční stopa

The Nutritional footprint
Anotace:
Práce se zabývá nutriční stopou, pojednává o dopadech spotřeby potravin na životní prostředí a dává do souvislostí nutriční stopu, jako důležitý aspekt rozvoje regionu. K výpočtu nutriční stopy byla použita veřejně dostupná kalkulačka nutriční stopy, která je v práci podrobně popsána. V teoretické části je nastíněna problematika udržitelného stravování, stravovacích návyků obyvatel a negativních dopadů …více
Abstract:
The thesis deals with the nutritional footprint, discusses the impacts of food consumption on the environment and puts the nutritional footprint in context, as an important aspect of the region's development. A publicly available nutritional footprint calculator was used to calculate the nutritional footprint, which is described in detail in the work. The theoretical part outlines the issues of sustainable …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Alice Kozumplíková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií

Mendelova univerzita v Brně

Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií

Bakalářský studijní program / obor / specializace:
Regionální rozvoj / Socioekonomický a environmentální rozvoj regionu / Veřejná správa