Hana Klimešová
Bachelor's thesis
Nutriční stopa
The Nutritional footprint
Abstract:
Práce se zabývá nutriční stopou, pojednává o dopadech spotřeby potravin na životní prostředí a dává do souvislostí nutriční stopu, jako důležitý aspekt rozvoje regionu. K výpočtu nutriční stopy byla použita veřejně dostupná kalkulačka nutriční stopy, která je v práci podrobně popsána. V teoretické části je nastíněna problematika udržitelného stravování, stravovacích návyků obyvatel a negativních dopadů …moreAbstract:
The thesis deals with the nutritional footprint, discusses the impacts of food consumption on the environment and puts the nutritional footprint in context, as an important aspect of the region's development. A publicly available nutritional footprint calculator was used to calculate the nutritional footprint, which is described in detail in the work. The theoretical part outlines the issues of sustainable …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Alice Kozumplíková, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studiíMendel University in Brno
Faculty of Regional Development and International StudiesBachelor programme / field / specializace:
Regional Development / Socioeconomic and Environmental Development of Regions / Public administration
Theses on a related topic
-
The Czech Cuisine and Eating Habits from the Nutritional Point of View in the Socialism versus Now
Spillerová Spillerová -
Vliv veganství na zdraví člověka a životní prostředí
Marek Falta -
Nutriční hodnota larev a kukel potemníka stájového (Alphitobius diaperinus) L.
Daniel Krbeček -
Food environment v Brně
Kateřina Lacinová