Eliminace kančího pachu v tukové tkáni prasat prostřednictvím výživy – Bc. Eliška Nekolová
Bc. Eliška Nekolová
Diplomová práce
Eliminace kančího pachu v tukové tkáni prasat prostřednictvím výživy
Dietary elimination of boar taint in pig adipose tissue
Anotace:
Vepřové maso patří mezi druhé nejvíce konzumové maso na světě. Masný průmysl je nucen dbát na kontrolu masa a masných výrobků a zajišťování jejich vysoké kvality s rostoucími požadavky spotřebitelů. Rostoucí počty chovů nekastrovaných kanců navíc musí dbát na kvalitu masa z pohledu možného výskytu nežádoucího kančího pachu. Za kančí pach jsou zodpovědné hlavně tři sloučeniny a to androstenon, skatol …víceAbstract:
Pork is among the second most consumed meat in the world. The meat industry is forced to pay attention to the control of meat and meat products and ensuring their high quality with increasing consumer demands. In addition, the growing number of farms of uncastrated boars must watch over the quality of the meat from the point of view of the possible appearance of an undesirable smell. Three compounds …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
- Oponent: Michaela Englmaierová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NEKOLOVÁ, Eliška. \textit{Eliminace kančího pachu v~tukové tkáni prasat prostřednictvím výživy}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/iqjx2p/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa zvířat
Práce na příbuzné téma
-
Anaerobní digesce slunečnice topinambur (Helianthus tuberosus L.)
Miloslav Imlauf -
Vliv zkrmování slunečnice topinamburu na hladinu kančího pachu v tukové tkáni kanců
Vladimír Janovský -
Kvalita vepřového masa.
Kamila Zadražilová -
Vliv různých způsobů kastrace na kvalitu vepřového masa
Petra Machotová -
Typologie svalových vláken a její vliv na kvalitu vepřového masa
Nikola Jelínková -
Vliv výživy prasat na kvalitu vepřového masa
Karolína Marešová -
Faktory ovlivňující kvalitu u vepřového masa
Liliana Kruntová -
Kvalita vepřového masa
Michaela Seilerová
Název
Vložil
Vloženo
Práva