Bc. Lenka Suráková

Diplomová práce

Směsí pro výrobu bezlepkového chleba s přídavkem vlákniny

Mixtures for the Production of Gluten-free Bread with Added Fiber
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo navrhnout směsi pro výrobu bezlepkového chleba s přídavkem vlákniny. V rámci pekařského pokusu bylo navrženo 18 receptur. Byly upečeny dalamánky se dvěma typy hydroxypropylmethylcelulózy (HPMC) s přídavkem pšeničné vlákniny WF 200 a WF 600 a ovesné vlákniny HF 600 v množství 2 %, 5 % a 7 %. Posouzení kvality dalamánků zahrnovalo senzorické hodnocení, měření tvrdosti pomocí …více
Abstract:
The aim of the thesis was to suggest mixtures for making of gluten-free bread with the addition fiber. Within the baker's experiment 18 recipes were suggested. Rolls were baked with two types of hydroxypropylmethylcellulose (HPMC) containing wheat fiber WF 200 and WF 600 and oat fiber HF 600 in an amount of 2 %, 5 % and 7 %. Quality assessment rolls included sensory evaluation, hardness measurements …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Viera Šottníková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta