Vliv aplikace různých polyfosforečnanů na texturní vlastnosti tavených sýrů – Bc. Pavel Mančík
Bc. Pavel Mančík
Master's thesis
Vliv aplikace různých polyfosforečnanů na texturní vlastnosti tavených sýrů
The Effect of Different Polyphosphates on Processed Cheese Textural Properties
Abstract:
Diplomová práce se zabývá sledováním vlivu ternárních směsí fosforečnanových tavicích solí na pH a texturní vlastnosti tavených sýrů. Jako tavicí soli byly aplikovány sodné soli monofosforečnanu, difosforečnanu, trifosforečnanu a polyfosforečnanu s různou střední délkou řetězce. Modelové vzorky tavených sýrů byly vyrobeny bez úpravy hodnoty pH a dále i s úpravou hodnoty pH. Srovnání vzorků chemickou …moreAbstract:
The aim of this work was the monitoring of the influence of phosphate emulsifying salts ternary mixture on pH and textural properties of processed cheese. Sodium monophosphate, diphosphate, triphosphate and polyphosphate with different intermediate chain lengths were applied. Model samples of processed cheese were made without and with adjusting the pH value. Chemical analysis (pH, dry matter content …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2013
Accessible from:: 2. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MANČÍK, Pavel. \textit{Vliv aplikace různých polyfosforečnanů na texturní vlastnosti tavených sýrů}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2013. Available from: https://theses.cz/id/ir2nfp/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Mančík, Pavel. Vliv aplikace různých polyfosforečnanů na texturní vlastnosti tavených sýrů. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Vliv různého složení binárních směsí fosforečnanových tavicích solí na texturní vlastnosti tavených sýrů
Lucie GALIOVÁ -
Vliv složení binárních a ternárních směsí fosforečnanových tavicích solí na texturní vlastnosti tavených sýrů
Eva WEISEROVÁ -
Ternární směsi fosforečnanů a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů
Štěpánka Slavíková -
Složení ternárních směsí tavicích solí s citronanem sodným a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů
Helena Bačová -
Ternární směsi vybraných fosforečnanů a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů.
Štěpánka SLAVÍKOVÁ -
Vliv koncentrace vybraných hydrokoloidů na texturní vlastnosti tavených sýrů
Pavel Novák -
Vliv doby prozrálosti vybraných sýrů švýcarského typu na konzistenci tavených sýrů s různou skladbou tavicích solí
Simona Maděrová -
Vliv pridavku furcellaranu a draselnych tavicich soli na konzistenci tavenych syru
Iva Peníšková