Optimalizace přípravy želatin z kuřecího kostního odpadu – Bc. Milan Dujka
Bc. Milan Dujka
Diplomová práce
Optimalizace přípravy želatin z kuřecího kostního odpadu
Optimisation of Preparation of Gelatines from Chicken Deboner Residues
Anotace:
Diplomová práce se zabývá zpracováním bílkovinného odpadu z výroby strojně odděleného kuřecího masa a výrobou želatiny biochemickým procesem. Teoretická část pojednává o výrobě želatin s tím, že ji rozšiřuje o popis demineralizace. Dále je zde popisována extrakce želatin z alternativních zdrojů vstupních surovin. V práci jsou zmíněny i charakteristické funkční vlastnosti želatin a jejich vliv na použití …víceAbstract:
The diploma thesis considers the processing of protein waste from the production of me-chanically separated chicken meat and the gelatin production by a biochemical process. The theoretical part deals with the production of gelatin, the description of a demineralization process is also included. Furthermore, the extraction of gelatin from the alternative sources of raw materials is described here. …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Dujka, Milan. Optimalizace přípravy želatin z kuřecího kostního odpadu. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Inženýrství polymerů / Inženýrství polymerů
Práce na příbuzné téma
-
Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach.
Andrea Marholtová -
Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže
Aneta Polaštíková -
Rybí kolagen jako netradiční surovina pro přípravu želatina hydrolysátu
Barbora Nesládková -
Příprava potravinářských želatin z netradiční kolagenní suroviny
Terezie Miklášová -
Zpracování odpadních kolagenních tkání na želatiny a hydrolysáty
Anna Skočíková -
Příprava želatin a hydrolyzátů z kuřecího kolagenu a možnosti jejich aplikací
Aneta Prokopová -
Slepičí běháky jako netradiční zdroj kolagenu
Linh Thi Hong Ngo