Marie Chvatíková

Bachelor's thesis

Sýry typu "Pasta-Filata"

Pasta-Filata Cheeses
Abstract:
Cílem této bakalářské práce bylo popsat výrobu sýru typu "Pasta-Filata" a faktory, které ovlivňují výrobu těchto sýrů. Nejdůležitější operací při výrobě pařených sýrů je samotné paření sýřeniny při teplotě 65 - 90°C podle druhu vyráběného sýru. Při této teplotě se mění funkční vlastnosti sýru a sýřenina se stává plastickou a dá se různě tvarovat. Existuje mnoho faktorů, které mohou ovlivnit výrobu …more
Abstract:
The aim of this bachelor thesis was to describe the production of Pasta - Filata cheese and the factors that affect the production of these cheeses. The most important operation in the production of Pasta - Filata cheeses is stretching of curd alone at a temperature 65 - 90 °C, depending on the type of cheese produced. At this temperature, the cheeses functional char-acteristics changes and the curd …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 5. 2020

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Chvatíková, Marie. Sýry typu "Pasta-Filata". Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe