Lydie SKLENÁŘOVÁ

Bakalářská práce

Imunologický účinek, diagnostika a terapeutické možnosti potravinové alergie

Immune mechanisms, diagnosis and treatment of food allergy
Anotace:
Potravinová alergie je nežádoucí stav imunitního systému reagující na běžně se vyskytující alergeny v naší potravě projevující se různou intenzitou a závažností zasaženého orgánového systému. Tato imunologická odezva mnohdy bývá zaměňována za jinou nepříznivou reakci na potraviny, a proto je nezbytné ji vyspecifikovat od intolerancí, pseudoalergií či dokonce autoimunitního onemocnění. Dle svého imunologického …více
Abstract:
Food allergy is an adverse condition of the immune system responding to common allergens in our diet, manifested by varying intensity and severity of the affected organ system. This immune response is often mistaken for another adverse reaction to food, and therefore it is necessary to specify it from intolerances, pseudoallergies or even autoimmune disease. Depending on its immunological mechanisms …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 8. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Michaela Liegertová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

SKLENÁŘOVÁ, Lydie. Imunologický účinek, diagnostika a terapeutické možnosti potravinové alergie. Ústí nad Labem, 2021. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Přírodovědecká fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Přírodovědecká fakulta

UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Biologie / Biologie

Práce na příbuzné téma