Vliv mechanického opracování surovin rostlinného původu na účinnost sterilačního zákroku – Bc. Alena PROCHÁZKOVÁ
Bc. Alena PROCHÁZKOVÁ
Master's thesis
Vliv mechanického opracování surovin rostlinného původu na účinnost sterilačního zákroku
The Effect of mechanical Finishing of Vegetable Origin raw Materials on sterilising Intervention Efficiency
Anotácia:
Diplomová práce popisuje vliv mechanického opracování na sterilační účinek různých druhů ovoce a zeleniny. Teoretická část se zabývá rozdělením jednotlivých druhů ovoce a zeleniny, úpravami při jejich zpracování, rozdělením konzervačních metod, s důrazem na tepelnou sterilaci. Dále jsou v práci popsány nejběžnější metody kontroly sterilačního účinku se zaměřením na stanovení hodnoty W a také někteří …viacAbstract:
This thesis describes the effect of mechanical treatment on thermal sterilization effect of different fruits and vegetables. The theoretical part deals with the distribution of fruits and vegetables, modifications in the processing, distribution preservation methods, with em-phasis on thermal sterilization. The thesis describes the most common methods of control-ling the sterilizing effect, with a …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2013
Zverejniť od: 13. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PROCHÁZKOVÁ, Alena. \textit{Vliv mechanického opracování surovin rostlinného původu na účinnost sterilačního zákroku}. Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/iup598/.
Jak správně citovat práci
PROCHÁZKOVÁ, Alena. Vliv mechanického opracování surovin rostlinného původu na účinnost sterilačního zákroku. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Práce na příbuzné téma
-
Metody ošetření čerstvého ovoce a zeleniny na bázi ochranných povrchových aplikací
Filip Bůšek -
Metody nanášení hydrogelů na povrch ovoce a zeleniny
Martina Hrabová -
Zdravotní a nutriční aspekty sušeného ovoce
Barbora Richtrmocová -
Mikrobiologie snídaňových směsí a lyofilizovaného ovoce
Ria Collinsová -
Analýza spotřeby ovoce a zeleniny v ČR a soběstačnosti v jejich produkci
Martina Veletová -
Význam a výskyt konzervantů ve výrobcích z ovoce a zeleniny.
Adéla Kotrlová -
Databáze výpěstků pro regionálního producenta ovoce a zeleniny
Radovan Šmíd -
Moderní metody konzervace ovoce a zeleniny
Jana ONDRUŠOVÁ