Tereza Martincová

Bachelor's thesis

Přídatné látky v potravinách a jejich využití

Additives in foods and their use
Abstract:
Tématem bakalářské práce „Přídatné látky v potravinách a jejich využití“ jsou přídatné látky používané při výrobě potravin. V potravinářském průmyslu jsou aditiva využívána pro jejich vlastnosti usnadňující proces zpracování potravin, schopnost prodloužit údržnost a trvanlivost výrobků a dodat jim barvu a aroma. Každá aditivní látka je označena tzv. E-kódem, který je složen ze tří až čtyřmístného čísla …more
Abstract:
The theme of the bachelor thesis "Additives in food and their use" are additives used in food production. In the food industry, additives are used for their properties facilitating the process of food processing, the ability to extend the sustainability and durability of products and to give them colour and aroma. Each additive is labelled with a socalled e-code that consists of three to four digits …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
  • Reader: Soňa Bogdanovičová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta