Přídatné látky v potravinách a jejich využití – Tereza Martincová
Tereza Martincová
Bachelor's thesis
Přídatné látky v potravinách a jejich využití
Additives in foods and their use
Abstract:
Tématem bakalářské práce „Přídatné látky v potravinách a jejich využití“ jsou přídatné látky používané při výrobě potravin. V potravinářském průmyslu jsou aditiva využívána pro jejich vlastnosti usnadňující proces zpracování potravin, schopnost prodloužit údržnost a trvanlivost výrobků a dodat jim barvu a aroma. Každá aditivní látka je označena tzv. E-kódem, který je složen ze tří až čtyřmístného čísla …moreAbstract:
The theme of the bachelor thesis "Additives in food and their use" are additives used in food production. In the food industry, additives are used for their properties facilitating the process of food processing, the ability to extend the sustainability and durability of products and to give them colour and aroma. Each additive is labelled with a socalled e-code that consists of three to four digits …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Reader: Soňa Bogdanovičová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Betalainy, přírodní barviva obsažená v červené řepě
Barbora Kvášová -
Přírodní barviva pro barvení textilu
Dominik Toman -
Přírodní aditiva kosmetických prostředků
Beáta LITNEROVÁ -
Potravinová aditiva rostlinného původu: analýza tradičního a konvenčního využití
Kristýna Steiningerová -
Rostlinné silice jako potenciální aditiva pro konzervaci kančích inseminačních dávek
Adéla Koštířová -
Plastic additives used in agriculture: Analytical strategies and methods for their determination
Vít Frič -
Monitoring syntetických potravinářských barviv
Petra Halamová