Zvýšení spotřeby potravinových zdrojů omega - 3 mastných kyselin v rámci spotřebního koše ve školní jídelně vybrané mateřské školy – Bc. Zdenek JEDLINSKI
Bc. Zdenek JEDLINSKI
Master's thesis
Zvýšení spotřeby potravinových zdrojů omega - 3 mastných kyselin v rámci spotřebního koše ve školní jídelně vybrané mateřské školy
Increased consumption of omega-3 fatty acid food sources within the consumer basket in the school cafeteria selected nursery schools.
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá problematikou spotřeby omega-3 mastných kyselin ve školním stravování, zejména kyseliny eikosapentaenové (EPA) a dokosahexaenové (DHA), a jejich příznivými účinky na zdraví v náhodně vybrané mateřské škole. Sledováno bylo především zastoupení jednotlivých druhů ryb a obsahy omega 3 mastných kyselin. Zjištěné výsledky spotřeby ryb a rybích pokrmů a spotřeba omega 3 mastných …viacAbstract:
The thesis deals with beneficial omega-3 fatty acids, particularly eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA), and their beneficial effects on health.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Milan Pešek, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JEDLINSKI, Zdenek. \textit{Zvýšení spotřeby potravinových zdrojů omega - 3 mastných kyselin v rámci spotřebního koše ve školní jídelně vybrané mateřské školy}. Online. Diplomová práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Education. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/ixaipa/.
Jak správně citovat práci
JEDLINSKI, Zdenek. Zvýšení spotřeby potravinových zdrojů omega - 3 mastných kyselin v rámci spotřebního koše ve školní jídelně vybrané mateřské školy. Č. Budějovice, 2020. diplomová práce (Mgr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Pedagogická fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of EducationMaster programme / odbor:
Education / Education concerning to Health Education
Práce na příbuzné téma
-
Kyselina eikosapentaenová a její význam v lidském organizmu
Petra Břízová -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Úloha kyseliny dokosahexaenové v regulaci apoptózy nádorových buněk tlustého střeva
Martin Krkoška -
Možnosti sledování vlivu zvýšené konzumace zeleniny a potravinových zdrojů omega-3 mastných kyselin na hladinu alimentárních antioxidantů a omega-3 mastných kyselin v krevní plazmě konzumentů.
Jana SVOBODOVÁ -
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Vliv rozdílného příjmu omega 3 nenasycených mastných kyselin na lidský organizmus
Josef DRDA
Názov
Vložil
Vložené
Práva