Stanovení reziduí inhibičních látek v mase drůbeže screeningovými metodami – Bc. Vladislav Strmiska
Bc. Vladislav Strmiska
Master's thesis
Stanovení reziduí inhibičních látek v mase drůbeže screeningovými metodami
Detection of Residues of Inhibiting Substances in Poultry Meat by Screening Methods
Abstract:
Podle Nařízení Komise Evropská unie (EU) č. 37/2010 je stanoven maximální limit reziduí antibiotik v drůbežím mase. Konzumace potravin, které obsahují nadměrné množství reziduí antibiotik, může vyvolat rezistenci některých kmenů mikroorganismů vůči určitým skupinám antibiotik, hypersenzitivní reakce a zničení přirozené střevní mikroflóry. Tato studie je zaměřena na posouzení reziduí antibiotik v drůbežím …moreAbstract:
The Commission Regulation European Union (EU) no. 37/2010 laid down the maximum amount of antibiotics in poultry meat. Consuming foods that contain excessive amount of antibiotic residues may cause resistance of certain strains of microorganisms towards certain groups of antibiotics, hypersensitive reactions and destruction the natural intestinal microflora. This study aimed to the assessment of antibiotic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
STRMISKA, Vladislav. \textit{Stanovení reziduí inhibičních látek v mase drůbeže screeningovými metodami}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Agronomy. 2016. Available from: https://theses.cz/id/ixfe8u/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- drůbeží maso
Lucie Pešková -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- drůbeží maso
Kateřina Chlandová -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen - drůbeží maso
Zuzana DRAHOŠOVÁ -
Obaly na maso a masné výrobky a jejich označování
Iva Heinereichová -
The Influence of Processing Conditions on Extraction of Gelatines from Chicken Deboner Residues.
Orsolya Bystricky-Berezvai -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- drůbeží maso
Kateřina Chlandová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights