Bc. Václav Durďák

Master's thesis

Kvalita těstovin ovlivněná přídavkem vlákniny

The quality of pasta affected by fibre
Abstract:
Cílem diplomové práce Kvalita těstovin ovlivněná přídavkem vlákniny bylo navrhnout vhodnou recepturu s přídavkem ovesné vlákniny (HF 401-30), pšeničné vlákniny (WF 1000) a bambusové vlákniny (BF 200) v množství 1 %, 3 % a 5 % a poté zhodnotit vliv přidané vlákniny na kvalitu vyrobených těstovin. Celkem bylo v laboratoři Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity vyrobeno 20 vzorků těstovin …more
Abstract:
The main aim of the thesis The quality of pasta affected by fibre was to suggest a recipe with addition of oat fibre (HF 401-30), wheat fibre (WF 1000) and bamboo fibre (BAF 200) in amounts of 1 %, 3 % a 5 % and further to assess the effect of added fibre to the quality of pasta. There were made 20 samples of shell-shaped pasta with natural pigment in the laboratory of the Institute of Food Technology …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Reader: Jindřiška Kučerová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology