Historie a technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků v České republice – Jitka ŠINDLEROVÁ, DiS.
Jitka ŠINDLEROVÁ, DiS.
Bachelor's thesis
Historie a technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků v České republice
History and technology of fermented dairy products in the Czech Republic
Abstract:
Bakalářská práce popisuje fermentované mléčné výrobky z hlediska historie a technologie výroby. Historie mlékárenství je zde popsána od prvopočátků ve světě přes rozvoj konkrétních malých českých a moravských mlékáren až po průmyslovou výrobu fermentovaných mléčných výrobků. Skupina fermentovaných mléčných výrobků zahrnuje velice široký sortiment výrobků, mezi něž patří jogurty, zakysaná mléka, acidofilní …moreAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to describe fermented dairy products in term of dairying history and technology. Dairying history is characterized from the beginning in the world through development of concrete small Czech and Moravian dairies followed by industrial production of fermented dairy products. The group of fermented dairy products includes wide product assortment, e.g. yoghurts, fermented …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 5. 2009
Accessible from:: 27. 5. 2009
Identifier:
12550
Thesis defence
- Date of defence: 17. 6. 2009
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠINDLEROVÁ, Jitka. \textit{Historie a technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků v České republice}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2009. Available from: https://theses.cz/id/iyffxj/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠINDLEROVÁ, Jitka. Historie a technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků v České republice . Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2009
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 27. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemie a technologie potravin
Theses on a related topic
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Lyofilizované fermentované mléčné výrobky
Viktorie Omelková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Čisté mlékařské kultury a jejich využití v potravinářství.
Iveta Urbanová -
Vliv obsahu tuku na proteolytickou aktivitu čistých mlékařských kultur během zrání sýrů
Nikola Křišťálová -
Využití ochranných kultur při výrobě mléčných výrobků
Anna Plachká