Porovnání metod měření syřitelnosti mléka – Bc. Jana Valíčková
Bc. Jana Valíčková
Diplomová práce
Porovnání metod měření syřitelnosti mléka
Comparison of methods for measuring milk coagulation
Anotace:
Diplomová práce Porovnání metod měření syřitelnosti mléka se zabývá významným technologickým krokem při výrobě sýrů, kterým je proces sýření. Byly mezi sebou porovnávány metody sýření, konkrétně metoda vizuální a přístrojová s využitím nefelo-turbidimetru. Na základě statistického zpracování dat byl ve třech případech měření zjištěn rozdíl mezi průměrným měřením vizuálně a přístrojově, a to na hladině …víceAbstract:
This Master thesis called Comparison of methods for measuring milk coagulation deals with a major technological step in the production of cheese, which is the process of curdling of milk. Two methods for measuring this process were compared, particularly the visual and instrumental method utilizing nephelo-turbidimeter. Based on statistical data processing in three cases, a difference was observered …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Effect of Pyrolysis on the Improvement of Sewage Sludge Properties
Leidy Marcela Ulloa Murillo -
Vliv počtu somatických buněk na vybrané technologické vlastnosti mléka dojnic holštýnského skotu
Pavlína Poláčková -
Vliv mastitid na složení, kvalitu, bezpečnost a technologické vlastnosti mléka
Vladimír Gajdůšek -
Charakterizace mléka girgentánských koz: složení, fyzikálně-chemické a technologické vlastnosti
Věra Dvořáková -
Vliv býka na mléčnou užitkovost a technologické vlastnosti mléka dojnic
Ondřej Polák -
Somatické buňky v mléce a jejich vliv na technologické vlastnosti mléka
Renáta Lovasová -
Faktory ovlivňující složení kozího mléka a jeho technologické vlastnosti
Klára Kubečková -
Vliv vybraných prvků chovného prostředí dojnic na technologické vlastnosti jejich mléka
Vratislav Henzl
Název
Vložil
Vloženo
Práva