Mykotoxiny a jejich vliv na lidský organismus – Andrea BARTOŠOVÁ
Andrea BARTOŠOVÁ
Bakalářská práce
Mykotoxiny a jejich vliv na lidský organismus
Mycotoxins and their effect on human organism
Anotace:
Práce se zabývá mykotoxiny a jejich vlivem na lidský organismus. Po malém nahlédnutí do jejich historie jsou v první části zahrnuty základní charakteristiky významných mykotoxinů a jejich výskyt v potravinách. Podstatnou část práce tvoří toxické účinky mykotoxinů a onemocnění jimi vyvolaná, tak zvané mykotoxikózy. Posledním, ale neméně důležitým bodem je prevence výskytu mykotoxinů. Mykotoxiny totiž …víceAbstract:
The thesis is focused on mycotoxins and their influence on the human organism. After a small look in to their history in the first part is included basic characteristic of the impor-tant mycotoxins and their occurrence in food. The main part of the thesis is made by toxic effects of the mycotoxins and deceases caused by them, so called mycotoxicoses. The last but no less important part is preventions …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 5. 2011
Identifikátor:
20554
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Václav Forman
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BARTOŠOVÁ, Andrea. Mykotoxiny a jejich vliv na lidský organismus. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 26. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Otravy mykotoxiny - v historii až po současnost
Kristýna Trubačová -
Otravy mykotoxiny - v historii až po současnost
Kristýna Trubačová -
Chemické kontaminanty v potravinách-mykotoxiny
Dominika Siudová -
Mykotoxiny a jejich vliv na zdraví člověka
Kateřina Lachmanová -
Mykotoxiny produkované plísněmi v potravinách
Renata GRÉGROVÁ