Schopnost bifidobakterií utilizovat umělá sladidla a cukerné alkoholy jako jediný zdroj energie (DP) – Bc. Hana Stachová
Bc. Hana Stachová
Master's thesis
Schopnost bifidobakterií utilizovat umělá sladidla a cukerné alkoholy jako jediný zdroj energie (DP)
The ability of bifidobacteria to utilize artificial sweeteners and sugar alcohols as a sole energy source
Abstract:
Obsah této práce byl zaměřen na testování schopnosti bifidobakterií utilizovat umělá sladidla a cukerné alkoholy jako jediný zdroj energie. Předpokladem práce bylo, že schopnost metabolizovat tyto látky budou mít pouze některé druhy bifidobakterií a že tato vlastnost bude kmenově specifická. Obecně jsou umělá sladidla velmi kontroverzním tématem ve vědecké komunitě a společnosti. Stále není natolik …moreAbstract:
The aim of this thesis was focused on testing the ability of bifidobacteria to utilize artificial sweeteners and sugar alcohols as the only source of energy. The premise of the work was that only some species of bifidobacteria will have the ability to metabolize these substances and that this property will be strain specific. In general, artificial sweeteners are controversial topic in the scientific …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Šárka Musilová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
STACHOVÁ, Hana. \textit{Schopnost bifidobakterií utilizovat umělá sladidla a~cukerné alkoholy jako jediný zdroj energie (DP)}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/j3goe5/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Schopnost bakterií využívat syntetická sladila a cukerné alkoholy jako zdroj energie
Tereza Procházková -
Schopnost bakterií využívat syntetická sladila a cukerné alkoholy jako zdroj energie
Tereza Procházková -
Probiotika a jejich význam pro zdravý gastrointestinální trakt člověka
Iva Opletalová -
Probiotika, prebiotika, synbiotika a postbiotika v mateřském mléce a formulích
Lucie ŠEBÍKOVÁ -
Probiotika k produkci biosurfaktantů a jejich perspektiva pro kosmetické aplikace
Kateřina Müllerová -
Analýza marketingového mixu ve farmaceutickém průmyslu se zaměřením na probiotika
Filip Vach -
Probiotika a laktózová intolerance
Denisa Hrúzová -
Probiotika a jejich význam z hlediska lidského zdraví
Petra ŠTROBLOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights