Antibakteriální a cytotoxické účinky přírodních sloučenin – Bc. Nikola Kohoutová
Bc. Nikola Kohoutová
Master's thesis
Antibakteriální a cytotoxické účinky přírodních sloučenin
Antibacterial and cytotoxic effects of natural compounds
Abstract:
Práce je věnována ověření antimikrobiálních účinků vybraných přírodních látek a antibiotik i jejich vzájemných kombinací na kmenech rodu Pseudomonas, Enterococcus, Escherichia, Staphylococcus a Klebsiella. V našem experimentu jsme dále zjišťovali celkové počty mikroorganismů v inokulech bakteriálních kmenů a v nativních nebo uměle kontaminovaných ejakulátech, ředěných roztokem přírodní látky nebo antibiotika …moreAbstract:
This work is focused on verification of antimicrobial effect of selected natural substances, antibiotics and their combination to the strains of genus Pseudomonas, Enterococcus, Escherichia, Staphylococcus and Klebsiella. In our experiment, we also focused on the total counts of microbes in the suspension of bacterial strains and in native or artificially contaminated boar ejaculates, diluted by solution …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2015
Thesis defence
- Date of defence: 3. 6. 2015
- Supervisor: doc. MVDr. Jaroslava Mazurová, CSc.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kohoutová, Nikola. Antibakteriální a cytotoxické účinky přírodních sloučenin. Pardubice, 2015. diplomová práce (Mgr.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Special Chemical and Biological Programmes / Analysis of Biological Materials
Theses on a related topic
-
Mikrobiologie čerstvých a polotvrdých sýrů - změny v počtech významných skupin mikroorganismů v průběhu výroby a skladování.
Jana Vítová -
Vliv předúpravy vzorku na celkový počet mikroorganismů v horninovém prostředí
Andrea Heřmanová -
Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů
Bára Bažantová -
Výskyt patogenních mikroorganismů u microgreens
Veronika Kupčíková -
Detekce mikroorganismů v pasterizovaném mléce pomocí hmotnostní spektrometrie
Martina SZABOVÁ -
Srovnání kolonizace kořenů rhizosférními mikroorganismy v konvenčně a ekologicky ošetřovaných vinohradech
Kateřina Millerová -
Metody monitorující antimikrobiální účinky přírodních látek
Rudolf Kukla -
Stanovení baktericidních koncentrací vybraných přírodních látek
Naděžda Šoukalová