Současné poznatky o entomofágii v gastronomii – Věra FIALOVÁ
Věra FIALOVÁ
Bachelor's thesis
Současné poznatky o entomofágii v gastronomii
Current Knowledge about Entomophagy in Gastronomy
Anotácia:
Práce poskytuje pohled na entomofágii, tedy využití hmyzu jako součásti lidské stravy ve světě i u nás. Sumarizuje výživové hodnoty a pozitivní přínosy v tomto ohledu pro neustále se rozšiřující populaci naší planety. Konzumaci hmyzu předkládá jako vhodnou alternativu řešení potravinových krizí, civilizačních chorob - podvýživa a obezita, či možnost jejího využití jako potravinového doplňku. Seznamuje …viacAbstract:
The thesis pursues Entomophagy, a usage of insect as a part of human diet in Czech Republic and worldwide. It summarises nutritional values and positive assets of this subject for permanently growing population of our planet. The thesis presents the consumption of insect as a proper alternative for solving the problems of food crises and civilization diseases ? the malnutrition and obesity, as well …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
22798
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
FIALOVÁ, Věra. Současné poznatky o entomofágii v gastronomii. Bzenec, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy
Práce na příbuzné téma
-
Fytofágní hmyz na pěstovaných rostlinách čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae)
Kateřina Janatová -
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Martina Krulíková -
Včela jako hmyz sui generis a její ochrana z pohledu práva
Nikola Mrkývková -
Hmyz – potravina budúcnosti: ekonomický pohľad na možnosti využitia hmyzu ako potraviny
Jakub Jančovič -
Hmyz v učebnicích pro ZŠ a tvorba entomologické sbírky jako pomůcky při vyučování
Denisa Třešňáková -
Hmyz – možný zdroj či vektor patogenů v nemocničním prostředí
Nikoleta Pavlovičová -
Atraktivita vlnových spekter slunečního záření pro hmyz
Petra Bartošová -
Hmyz v různých typech zahrad
Veronika Skořepová