Bc. Kateřina RAKOVÁ

Diplomová práce

Použití vysoce účinné kapalinové chromatografie s elektrochemickým detektorem pro stanovení vybraných organických kyselin ve víně

Determination of organic acids in wine with high performance liquid chromatography with electrochemical detector
Anotace:
Předmětem diplomové práce bylo stanovení kyseliny vinné, citronové, jablečné, mléčné, octové a jantarové ve vzorcích vín pomocí vysoce účinné kapalinové chromatografie. Teoretická část práce se zabývá technologií výroby vína, významem výše zmíněných organických kyselin ve víně a popisem chromatografické metody HPLC s elektrochemickým detektorem. V praktické části je uvedena metodika stanovení organických …více
Abstract:
The main object of this diploma thesis was to determine of tartaric, citric, malic, lactic, acetic and succinic acid in wine samples by high performance liquid chromatography. The theoretical part deals with the technology of wine production, the importance of the aforementioned organic acid in wine and description of chromatographic HPLC method with electrochemical detection. The experimental part …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor: 14576

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 6. 2010
  • Vedoucí: Ing. Pavel Hanuštiak

Citační záznam

Jak správně citovat práci

RAKOVÁ, Kateřina. Použití vysoce účinné kapalinové chromatografie s elektrochemickým detektorem pro stanovení vybraných organických kyselin ve víně. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin