Fermentační schopnost autochtonních kvasinek izolovaných z regionu VOC Modré Hory – David Klaudy
David Klaudy
Diplomová práce
Fermentační schopnost autochtonních kvasinek izolovaných z regionu VOC Modré Hory
Fermentation ability of autochthonic yeasts from VOC Modré Hory region
Anotace:
Pro průmyslovou produkci vína je nejdůležitějším používaným druhem kvasinek Saccharomyces cerevisiae. Dlouholeté zkušenosti vinařů ukázaly, že kvalita vína a originalita jsou značně ovlivněny použitou fermentační kulturou. Konvenčně vyráběná vína však mohou působit uniformním dojmem. Proto je v dnešních moderních vinařských technologiích třeba identifikovat vhodné kvasinkové kultury pro fermentaci …víceAbstract:
The most important species of yeast for industrial production of wine is Saccharomyces cerevisiae. Longstanding experience of wine makers has shown that quality and originality of wine is immensely affected by the choice of fermentation culture. Conventionally produced wines though can savour uniformly. Therefore the identification of suitable yeast culture for fermentation of specific vine varieties …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KLAUDY, David. \textit{Fermentační schopnost autochtonních kvasinek izolovaných z regionu VOC Modré Hory}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/j5vpxj/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv komerčně dostupných kvasinek na odrůdu Frankovka z VOC Modré hory
Jakub Peško -
Dům zvaný Pávovský - historie domu č.p. 379 a identifikace typově podobných staveb na Palackého náměstí v Kutné Hoře
Martin BARTOŠ -
Hodnocení míry identifikace rezidentů s aktivitami turistické destinace
Tomáš Skokan -
Identifikace klimatických faktorů ovlivňujících lov zvěře
Michaela Rösslová -
Sledování změn asimilovatelného dusíku u moštů révy vinné
Barbora Najmanová -
Vliv kvasinek na vývoj asimilovatelného dusíku během fermentace moštů révy vinné
Magdaléna Tomková
Název
Vložil
Vloženo
Práva