Produkce a kvalita konzumních vajec v konvenčním a ekologickém zemědělství – Kristýna Jančeová
Kristýna Jančeová
Bakalářská práce
Produkce a kvalita konzumních vajec v konvenčním a ekologickém zemědělství
Production of eggs and their quality in conventional and organic farming
Anotace:
Produkci a kvalitu vajec ovlivňuje celá řada faktorů. Mezi vnitřní faktory patří genotyp, období snášky, věk a zdravotní stav nosnic. Vnějšími faktory jsou systém ustájení, klimatické podmínky prostředí, výživa nosnic.Pro produkci konzumních vajec byli vyšlechtění vysokoužitkoví hybridi s průměrnou snáškou 250 – 340 kusů vajec během prvního snáškového cyklu. Vyšlechtění hybridi se využívají převážně …víceAbstract:
The production and the quality of eggs are influenced by many factors. The internal factors are genotype, the period of laying, the age and the state of health of layers. The housing system, the climate conditions or the laying hen diets belong to the external factors. The high-utility laying hybrids were bred for the production of eggs with the average egg-laying of 250 – 340 pieces of eggs during …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lukáš Zita, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JANČEOVÁ, Kristýna. \textit{Produkce a kvalita konzumních vajec v konvenčním a ekologickém zemědělství}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/j5y3xh/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Ekologické zemědělství / Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Sustainability of agricultural systems: A comparison between conventional and organic farming
Nikolaos Nikolaou -
Differences in landscape surface temperature within organic and conventional fields - territory of northern and central Bohemia
Patrik Manda -
Consumers' values and motives driving organic food consumption
Igor Muravyev -
Sustainable Agricultural Practices and Livelihoods: a Study of Farming Systems in Northern Vietnam
Marie Phamová -
Chov mléčného skotu v ekologickém zemědělství – jeho problémy a srovnání s konvenčními chovy
Viktorie Tenzerová -
Ekologický chov prasat a drůbeže
Zuzana Klimešová -
Chov plemene charolaise v podmínkách ekologického zemědělství
Kateřina Koudeláková -
Chov masného skotu v podmínkách ekologického zemědělství
Josef Augustin
Název
Vložil
Vloženo
Práva