Produkce a kvalita konzumních vajec v konvenčním a ekologickém zemědělství – Kristýna Jančeová
Kristýna Jančeová
Bachelor's thesis
Produkce a kvalita konzumních vajec v konvenčním a ekologickém zemědělství
Production of eggs and their quality in conventional and organic farming
Abstract:
Produkci a kvalitu vajec ovlivňuje celá řada faktorů. Mezi vnitřní faktory patří genotyp, období snášky, věk a zdravotní stav nosnic. Vnějšími faktory jsou systém ustájení, klimatické podmínky prostředí, výživa nosnic.Pro produkci konzumních vajec byli vyšlechtění vysokoužitkoví hybridi s průměrnou snáškou 250 – 340 kusů vajec během prvního snáškového cyklu. Vyšlechtění hybridi se využívají převážně …moreAbstract:
The production and the quality of eggs are influenced by many factors. The internal factors are genotype, the period of laying, the age and the state of health of layers. The housing system, the climate conditions or the laying hen diets belong to the external factors. The high-utility laying hybrids were bred for the production of eggs with the average egg-laying of 250 – 340 pieces of eggs during …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lukáš Zita, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JANČEOVÁ, Kristýna. \textit{Produkce a kvalita konzumních vajec v konvenčním a ekologickém zemědělství}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/j5y3xh/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Organic Farming / Organic Farming
Theses on a related topic
-
Sustainability of agricultural systems: A comparison between conventional and organic farming
Nikolaos Nikolaou -
Differences in landscape surface temperature within organic and conventional fields - territory of northern and central Bohemia
Patrik Manda -
Consumers' values and motives driving organic food consumption
Igor Muravyev -
Sustainable Agricultural Practices and Livelihoods: a Study of Farming Systems in Northern Vietnam
Marie Phamová -
Chov mléčného skotu v ekologickém zemědělství – jeho problémy a srovnání s konvenčními chovy
Viktorie Tenzerová -
Ekologický chov prasat a drůbeže
Zuzana Klimešová -
Chov plemene charolaise v podmínkách ekologického zemědělství
Kateřina Koudeláková -
Chov masného skotu v podmínkách ekologického zemědělství
Josef Augustin
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights