Bc. Veronika Klíčová

Master's thesis

Analýza hygienické úrovně produkce masa

Analysis of meat processing hygiene
Abstract:
Diplomová práce se zabývala problematikou produkce a zpracování vepřového a hovězího masa z hlediska zajištění hygieny výroby se zaměřením na jeho mikrobiální kvalitu. V práci jsou popsány hygienické požadavky na masné provozy (jatka a bourárny) včetně následků jejich nedodržení. Dále jsou zde uvedeny mikroorganismy způsobující kažení masa včetně patogenních, které vyvolávají alimentární onemocnění …more
Abstract:
The purpose of the diploma thesis is to describe problematics of production and processing of pork and beef in terms of hygiene and microbial quality. It describes hygiene requirements in meat factories, slaughterhouses and deboning rooms, including the consequences of non-compliance. It deals with microorganisms responsible for decreasing quality of meat and pathogens causing alimentary diseases after …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Reader: Michal Kosař, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta