Bc. Veronika Klíčová

Master's thesis

Analýza hygienické úrovně produkce masa

Analysis of meat processing hygiene
Anotácia:
Diplomová práce se zabývala problematikou produkce a zpracování vepřového a hovězího masa z hlediska zajištění hygieny výroby se zaměřením na jeho mikrobiální kvalitu. V práci jsou popsány hygienické požadavky na masné provozy (jatka a bourárny) včetně následků jejich nedodržení. Dále jsou zde uvedeny mikroorganismy způsobující kažení masa včetně patogenních, které vyvolávají alimentární onemocnění …viac
Abstract:
The purpose of the diploma thesis is to describe problematics of production and processing of pork and beef in terms of hygiene and microbial quality. It describes hygiene requirements in meat factories, slaughterhouses and deboning rooms, including the consequences of non-compliance. It deals with microorganisms responsible for decreasing quality of meat and pathogens causing alimentary diseases after …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Oponent: Michal Kosař, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta