Nápoje na bázi mléka fermentované pomocí symbiotické kultury vodního kefíru – Patrik Minář
Patrik Minář
Bakalářská práce
Nápoje na bázi mléka fermentované pomocí symbiotické kultury vodního kefíru
Milk-based beverages fermented with the use of the symbiotic culture of water kefir
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá výrobou nápojů na bázi mléka, které jsou fermentované pomocí symbiotické kultury vodního kefíru a obsahují jako dochucující složku šťávu z černého rybízu. Byly vyrobeny dvě sady modelových vzorků, které se od sebe liší přídavkem furcellaranu. Každá sada čítala pět vzorků, které obsahovaly různou koncentraci šťávy z černého rybízu. Vzorky byly podrobeny fyzikálně-chemické …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the production of milk-based beverages fermented with a symbiotic culture of water kefir and containing blackcurrant juice as a flavouring component. Two sets of model samples were produced, which differ from each other by the addition of furcellaran. Each set consisted five samples each containing a different concentration of blackcurrant juice. The samples were subjected …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Minář, Patrik. Nápoje na bázi mléka fermentované pomocí symbiotické kultury vodního kefíru. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Fermentované syrovátkové nápoje
Michal Žák -
Vliv kultivačních podmínek na výrobu fermentovaných syrovátkových nápojů
Tereza Fitzianová -
Vliv vybraných faktorů na kvalitu fermentovaných syrovátkových nápojů
Michal Žák -
Vybrané vlastnosti netradičních syrovátkových nápojů
Anita Rejdlová -
Alkoholické a jiné syrovátkové nápoje
Stanislava Malá -
Nápoje fermentované symbiotickými kulturami
Veronika Richter