Ing. Lubomír Ivičič

Bachelor's thesis

Oxid siřičitý ve vinařské technologii.

sulfur dioxide in winemaking technology
Abstract:
Práce je zaměřena na současnou úroveň poznání těch vlastností oxidu siřičitého, které jsou důležité ve vinifikačním procesu, na jeho formy, metody měření, metody a místa aplikace. Hodnotí a porovnává legislativní ukotvení problematiky limitů pro obsah oxidu siřičitého ve finálním produktu - víně, uváděném na trh v USA a v zemích EU. Na těchto základech se pokouší o nástin dalšího vývoje jak v oblasti …more
Abstract:
The work is focused on the current level of knowledge of those properties of sulfur dioxide that are important in the vinification process, on its forms, measurement methods, methods and points of application. It evaluates and compares the legislative anchoring of the issue of limits for the content of sulfur dioxide in the final product - wine, marketed in the USA and in EU countries. On this basis …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2023

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
  • Reader: Aleš Urbánek, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture