Technologický postup výroby pařených sýrů – Veronika Skýpalová
Veronika Skýpalová
Bakalářská práce
Technologický postup výroby pařených sýrů
Technological process of pasta filata cheese
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá tématem pařených sýrů. V úvodu je stručně nastíněna historie sýrů od doby starověku, včetně skupiny pařených sýrů. Dále je zde popsáno mléko a jeho charakteristické složky, důležité pro výrobu sýra. Stěžejní částí práce je popis samotné výroby sýra a využívaných technologických postupů, a to jak v obecné rovině, tak i se zaměřením na pařené sýry. Součástí práce jsou také …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with pasta filata cheese. In the introduction, it is briefly outlined the history of cheese including the group of pasta filata cheese since ancient times. Then there is also described milk and its characteristic component which is important for the production of cheese. The fundamental part of the thesis is the description of the production of cheese itself and used technological …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Táňa Lužová, Ph.D.
- Oponent: Lenka Dostálová, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Distribuce molárních frakcí kaseinu u pařených sýrů
Natalia Vladimirovna ONIPCHENKO -
Technologie a výroba pařených sýrů
Adéla TIŠLOVÁ -
Vliv fyzikálních parametrů na jakost pařených sýrů
Michaela VOSTARKOVÁ -
Distribuce molárních frakcí kaseinu u pařených sýrů
Natalia Vladimirovna ONIPCHENKO -
Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování
Ondřej Černý
Název
Vložil
Vloženo
Práva