Roman MIKŠÍK

Bakalářská práce

Esenciální mastné kyseliny v potravinách a potravinových doplňcích v ČR

Esential fatty acids in food and food accessories in Czech republic
Anotace:
Tato bakalářská práce shrnuje dostupné informace o esenciálních mastných kyselinách a zabývá se charakteristikou, názvoslovím, vlastnostmi i souvisejícími aspekty s výskytem takto specifických mastných kyselin. Dále se věnuje potravinám a potravním doplňkům, se zaměřením na vysoký obsah esenciálních mastných kyselin, které jsou významným fakto-rem ovlivňujícím lidské zdraví.
Abstract:
This bachelor thesis sumarizes available informations about essential fatty acids and is concerned with characteristics, terminology, properties other aspects related to presence of specific fatty acids. Further more it is focused on food and food supplements with a high content of essential fatty acids, which are a significant factor influencing human health.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2011
Identifikátor: 20549

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Ivo Kuřitka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MIKŠÍK, Roman. Esenciální mastné kyseliny v potravinách a potravinových doplňcích v ČR. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii