Bc. Zuzana Muzikářová
Master's thesis
Kulturní historie prasete domácího
Domestic Pig - A Cultural History
Abstract:
Diplomová práce nazvaná “Kulturní historie prasete domácího“ se zabývá vztahem člověka a prasat. Prasata provázejí člověka již po velmi dlouhou dobu. Nejprve je popsána jejich divoká forma, ze které se pomocí domestikace vyvinula prasata domácí. Dále se text věnuje historii chovu prasat, jeho proměnami v čase a současnými trendy v metodách chovu. Prasata jsou pro mnoho lidí chápána pouze jako zdroj …moreAbstract:
The diploma thesis “Domestic pig – A Cultural History“ deals with the relationship between humans and pigs. Pigs have accompanied mankind for a long time. The work first describes their wild existence from which domesticated pigs evolved. Further, the thesis describes the history of pig breeding and its changes in time and also current trends in farming methods. A lot of people take pigs only as a …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 5. 2011
Identifier:
https://is.muni.cz/th/jgyva/
Thesis defence
- Date of defence: 23. 6. 2011
- Supervisor: Ing. Zbyněk Ulčák, Ph.D.
- Reader: doc. Mgr. Bohuslav Binka, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studiíMasaryk University
Faculty of Social StudiesMaster programme / field:
Environmental Humanities / Environmental Studies
Theses on a related topic
-
Vývoj a změny v komoditní vertikále prasata - vepřové maso v Srbsku před vstupem do EU
Jovana Stojanović -
Potravinová soběstačnost České republiky - vepřové maso
Olga Konšalová -
Vepřové maso – učební text pro obor kuchař
Libor Marčík -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- vepřové maso
Alice Krejzová -
Charakter tržního prostředí komodity vepřové maso
Sabina Kraváčková -
Možnosti zapojení zemědělského podniku do komoditní vertikály jatečná prasata/vepřové maso
Vítězslav Škoda -
Vývojové trendy u komodity vepřové maso
Martin ŠIKÝŘ