Mgr. Jana Bartoníková
Bakalářská práce
Rezistentní škrob
Resistant starch
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá rezistentním škrobem, což zahrnuje definici, typy rezistentního škrobu, jeho fyziologické účinky na zdraví člověka, stanovení, zdroje a odhad příjmu rezistentního škrobu. Cílem této práce bylo dotazníkovou metodou stanovit příjem rezistentního škrobu u vybrané dospělé populace. Z výsledku šetření byl stanoven příjem RS u žen ve všední den 3,2 g a ve víkendový den 2,8 g. U …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the resistant starch, which includes the definition, types of resistant starch, its physiological effects on human health, determine, sources and estimated intake of resistant starch. The aim of this study was a questionnaire method to determine the intake of resistant starch in selected adult population. From the results was determined intake of RS for women on weekday …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/shngt/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2012
- Vedoucí: RNDr. Jiří Totušek, CSc.
- Oponent: MVDr. Halina Matějová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Rezistentní škrob v českém pečivu
Karolína Konopásková -
Škrob ve výživě člověka
Anastázie Paclová -
Význam vlákniny v humánní výživě
Lucie Kolínová