Mgr. Jana Bartoníková
Bachelor's thesis
Rezistentní škrob
Resistant starch
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá rezistentním škrobem, což zahrnuje definici, typy rezistentního škrobu, jeho fyziologické účinky na zdraví člověka, stanovení, zdroje a odhad příjmu rezistentního škrobu. Cílem této práce bylo dotazníkovou metodou stanovit příjem rezistentního škrobu u vybrané dospělé populace. Z výsledku šetření byl stanoven příjem RS u žen ve všední den 3,2 g a ve víkendový den 2,8 g. U …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the resistant starch, which includes the definition, types of resistant starch, its physiological effects on human health, determine, sources and estimated intake of resistant starch. The aim of this study was a questionnaire method to determine the intake of resistant starch in selected adult population. From the results was determined intake of RS for women on weekday …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2012
Identifier:
https://is.muni.cz/th/shngt/
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2012
- Supervisor: RNDr. Jiří Totušek, CSc.
- Reader: MVDr. Halina Matějová
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Rezistentní škrob v českém pečivu
Karolína Konopásková -
Škrob ve výživě člověka
Anastázie Paclová -
Význam vlákniny v humánní výživě
Lucie Kolínová