Kvasinky a jejich využití – Mgr. Jana Kopecká, Ph.D.
Mgr. Jana Kopecká, Ph.D.
Bakalářská práce
Kvasinky a jejich využití
Yaests and their use
Anotace:
Kvasinky jsou eukaryotní heterotrofní organizmy, které patří mezi houby. Od ostatních eukaryot se liší především tvorbou silné a pevné buněčné stěny. Jako zdroj uhlíku a energie slouží kvasinkám hlavně cukry, které mohou zpracovat aerobní respirací či kvašením.Využití kvasinek je velmi rozmanité, hlavně v potravinářství (pekařské droždí,víno, pivo a líh). Moderní biotechnologie využívají kvasinky pro …víceAbstract:
The yeasts are eucaryotic heterotrophic organisms, which belong to Fungi. Yeasts differ from the other eucaryotic organisms mainly with production of massive and solid cell wall. A sources of carbon and energy for yeasts are primarily sugars, which can be utilized in aerobic respiration or fermentation.The utilization of yeasts is very various, mostly in food industry (baker´s yeast, beer and etanol …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2009
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/vr7w4/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 25. 6. 2009
- Vedoucí: doc. RNDr. Miroslav Němec, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biologie / Obecná biologie