Synchronizace chování u jelenovitých – Bc. Michaela DOSTALÍKOVÁ
Bc. Michaela DOSTALÍKOVÁ
Master's thesis
Synchronizace chování u jelenovitých
Behavioural synchronisation in cervids
Abstract:
K synchronizace chování dochází mezi dvěma a více jedinci, vykonávajícími ve stejný čas stejnou aktivitu. Tématem synchronizace chování se zabývá mnoho současných studií. Jedná se tak o atraktivní téma behaviorální biologie, zejména kvůli absenci mnoha informací, kvůli kterým je potřeba provádět další výzkumy. Synchronizace chování je typická zejména pro zvířata, žijící ve skupinách, jelikož přináší …moreAbstract:
Behavioral synchronization occurs between two or more individuals performing the same activity at the same time. Many current studies have addressed the topic of behavioral synchronization. It is an attractive topic in behavioral biology, especially due to the absence of much information, which requires further researches. Behavioral synchronization is especially typical for animals living in groups …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 7. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Date of defence: 3. 9. 2021
- Supervisor: doc. RNDr. Jan Pluháček, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
DOSTALÍKOVÁ, Michaela. Synchronizace chování u jelenovitých. Ostrava, 2021. diplomová práce (Mgr.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of ScienceMaster programme / field:
Teaching for Secondary Schools / Teaching for Secondary Schools - Chemistry - Biology
Theses on a related topic
-
Synchronizace chování u savců
Michaela DOSTALÍKOVÁ -
Vliv receptury a délky zrání na obsah biogenních aminů ve zrajících sýrech
Adéla Trusinová -
Vliv receptury a délky zrání na obsah polyaminů ve zrajících sýrech
Andrea Kolková -
Vliv prodloužené doby zrání na organoleptické charakteristiky hovězího masa
Kristýna Horváthová -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální, chemické a organoleptické vlastnosti hovězího masa
Vitalii Varha -
Sledování jakostních ukazatelů při zrání masa divokých prasat
Ondřej Vicenec -
Senzorická jakost masa v průběhu zrání
Nicola Darkwahová -
Zrání vína v sudech typu Barrique
Jiří Hloušek