Vliv výše výsevku na kvantitativní a kvalitativní parametry zrna ozimého ječmene – Lenka Chvalová
Lenka Chvalová
Bakalářská práce
Vliv výše výsevku na kvantitativní a kvalitativní parametry zrna ozimého ječmene
Influence of sowing rate on quantitative and qualitative parameters of winter barley grain
Anotace:
Ječmen ozimý patří k nejrozšířenější obilnině v ČR a výnos zrna se blíží k výnosům pšenice. Ječmen je plodinou méně náročnou na intenzitu pěstování, než je tomu u pšenice nebo jarního ječmene. Má silně vyvinutý kořenový systém a ve srovnání s jarním ječmenem snáze odolává klimatickým změnám. Patří k plodinám méně náročným na výživu, a proto se pěstuje s minimálními vklady. Z důvodu dřívější sklizně …víceAbstract:
Winter barley is one of the most widespread cereals in the Czech Republic, and grain yield is close to wheat yield. It is less difficult at intensive cultivation than wheat or spring barley. Winter barley has a strongly developed root system and it is also more resistant to climate change in comparison to spring barley. It is considered as one of the less nutritious crops, which is why winter barley …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Procházka, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
CHVALOVÁ, Lenka. \textit{Vliv výše výsevku na kvantitativní a kvalitativní parametry zrna ozimého ječmene}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/jgaeod/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Rostlinná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Vliv půdně klimatických podmínek na kvalitativní parametry produkce sóji
Jan Rejman -
Studium vlivu podnožových odrůd na kvantitativní a kvalitativní parametry během zrání hroznů
Jiří Těthal -
Vliv síťoviny na kvalitativní parametry sklízených hroznů.
Marek Sendler -
Vliv posklizňové dopravy a čištění na kvalitativní parametry potravinářských zrnin
Tomáš Kušev -
Kvalitativní parametry mražených ovocných výrobků
Daniel Nechvíle -
Vliv selenu v dietě nosnic na kvantitativní a kvalitativní parametry snášky
Tomáš Šiplák -
Produkční a kvalitativní parametry ovsa z ekologického a konvenčního způsobu pěstování
Hana Marková -
Vliv přídavku glycerolu v různých fázích výroby beraních inseminačních dávek na jejich následné kvalitativní parametry po rozmrazení
Anna Boudová
Název
Vložil
Vloženo
Práva