Změny koncentrace mastných kyselin u olivových olejů v průběhu skladování – Bc. Veronika Přikrylová
Bc. Veronika Přikrylová
Diplomová práce
Změny koncentrace mastných kyselin u olivových olejů v průběhu skladování
Changes in the Concentration of Fatty Acid in Olive Oils During Storage
Anotace:
Diplomová práce řeší problematiku změny koncentrace mastných kyselin, peroxidového čísla a čísla kyselosti. Změny v průběhu skladování byly sledovány u Luccese Olio extra vergine d´oliva, Blanqueta extra panenský olivový olej, Agrocreta extra panenský olivový olej a archivní olivový olej. Peroxidové číslo činilo ve stejném pořadí olejů na začátku skladování 1,49; 1,36; 4,07 a 0,40; na konci 1,58; 1 …víceAbstract:
The diploma thesis solves with the issue of change of fatty acid concentration, peroxide value and acid number. Changes during storage were observed with Lucces Olio extra vergine d'olivia, Blanqueta extra virgin olive oil, Agrocreta extra virgin olive oil and archive olive oil. The peroxide value was 1.49 in the same order of the oil at the beginning of storage; 1.36; 4.07 and 0.40; at the end of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Stanislav Kráčmar, DrSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Přikrylová, Veronika. Změny koncentrace mastných kyselin u olivových olejů v průběhu skladování. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Jakostní parametry olivového ochuceného oleje
Anna Cihlářová -
Jakostní parametry olivového oleje v závislosti na době skladování
Tereza Brettfeldová -
Oleokanthal v olivovém oleji
Klára Jakubů -
Kyselina palmitoolejová a její úloha v organizmu
Michaela Zubatá -
Stanovení spektra mastných kyselin ve vybraných potravinářských olejích
Markéta TOMANCOVÁ -
Nitro-olejová kyselina: studium regulace odpovědi prsních nádorových a nenádorových buněk na záření
Kristýna Kamarýtová -
Kyselina olejová - její význam v lidském organizmu
Petra Zámečníková -
Vliv složení mastných kyselin na stabilitu tradičních a netradičních rostlinných olejů
Kristýna Ondroušková