Změny koncentrace mastných kyselin u olivových olejů v průběhu skladování – Bc. Veronika Přikrylová
Bc. Veronika Přikrylová
Master's thesis
Změny koncentrace mastných kyselin u olivových olejů v průběhu skladování
Changes in the Concentration of Fatty Acid in Olive Oils During Storage
Abstract:
Diplomová práce řeší problematiku změny koncentrace mastných kyselin, peroxidového čísla a čísla kyselosti. Změny v průběhu skladování byly sledovány u Luccese Olio extra vergine d´oliva, Blanqueta extra panenský olivový olej, Agrocreta extra panenský olivový olej a archivní olivový olej. Peroxidové číslo činilo ve stejném pořadí olejů na začátku skladování 1,49; 1,36; 4,07 a 0,40; na konci 1,58; 1 …moreAbstract:
The diploma thesis solves with the issue of change of fatty acid concentration, peroxide value and acid number. Changes during storage were observed with Lucces Olio extra vergine d'olivia, Blanqueta extra virgin olive oil, Agrocreta extra virgin olive oil and archive olive oil. The peroxide value was 1.49 in the same order of the oil at the beginning of storage; 1.36; 4.07 and 0.40; at the end of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2018
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PŘIKRYLOVÁ, Veronika. \textit{Změny koncentrace mastných kyselin u olivových olejů v průběhu skladování}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/jhmjl0/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Přikrylová, Veronika. Změny koncentrace mastných kyselin u olivových olejů v průběhu skladování. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Jakostní parametry olivového ochuceného oleje
Anna Cihlářová -
Jakostní parametry olivového oleje v závislosti na době skladování
Tereza Brettfeldová -
Zdravotní přinosy konzumace olivového oleje
Daniela Slavíková -
Hodnocení kvality olivových olejů dostupných na tuzemském trhu
Tereza Drábková -
Kyselina palmitoolejová a její úloha v organizmu
Michaela Zubatá -
Porovnání profilu mastných kyselin v tukové tkáni prasat s ohledem na rozdílně obohacené krmivo o nenasycené mastné kyseliny
Dana Homolková -
Stanovení spektra mastných kyselin ve vybraných potravinářských olejích
Markéta TOMANCOVÁ -
Nitro-olejová kyselina: studium regulace odpovědi prsních nádorových a nenádorových buněk na záření
Kristýna Kamarýtová