Vyhodnocení kvalitativních parametrů jehněčího masa – Bc. Monika Ničová
Bc. Monika Ničová
Diplomová práce
Vyhodnocení kvalitativních parametrů jehněčího masa
Evaluation of qualitative parameters of lamb
Anotace:
Cílem této diplomové práce na téma „Vyhodnocení kvalitativních parametrů jehněčího masa“ bylo popsat současné poznání v oblasti kvality jehněčího masa (vyhodnocení nutričních a technologických parametrů). V pokusu bylo použito 24 jatečných beránků tří plemen. Bylo vybráno plemeno Suffolk, které patří mezi masná plemena a dále plemena Zwartbles a Romney, která patří mezi kombinovaná plemena. U jednotlivých …víceAbstract:
The aim of this master thesis on the topic "Evaluation of qualitative parameters of lamb" was to describe the current knowledge in the field of lamb quality (evaluation of nutritional and technological parameters). In the experiment were used 24 lambs for slaughter of three breeds. Were selected the Suffolk breed, which belongs to the meat breeds, and also the Zwartbles and Romney breeds, which belong …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Radek Filipčík, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Nutritional quality of meat from waxy pigs hybrids
Vanessa Nisengwe -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
Use of tea extracts in the production of meat products
Aliaksandra Kharoshka -
Determining of the meat freshness by DART
Anastasiya Mykhaylenko -
Kvalita vepřového masa v závislosti na podílu libové svaloviny a pohlaví
Daniel Krbeček -
Produkce, kvalita a technologie zpracování králičího masa
Tereza Sekničková -
Mikrobiologická kvalita masa králíků
Lenka Suchomelová -
Produkce, zpracování a nutriční vlastnosti ovčího masa
Jana Ryvolová