Porovnání analytických a senzorických vlastností vín před a po sekundární – Ing. Kamil Prokeš
Ing. Kamil Prokeš
Doctoral thesis
Porovnání analytických a senzorických vlastností vín před a po sekundární
Comparison of analytical and sensory characteristics of wine before and after secondary fermentation
Abstract:
Disertační práce byla zaměřena na senzorické a analytické hodnocení vín před sekundární fermentací (základní víno) a po sekundární fermentaci s pomocí imobilizovaných a klasických kvasinek. V teoretické části je podrobně popsán proces autolýzy kvasinek a následně obecná problematika aminokyselin, fenolických a volatilních látek. Pozornost je dále věnována především problematice vlivu aminokyselin …moreAbstract:
This thesis is focused on sensory and analytical evaluation of wines before secondary fermentation (base wine) and after secondary fermentation using immobilized and classic yeast. The theoretical part is described in detail in the process of autolysis of yeast followed by general issues of amino acids, phenolic and volatile conpounds. Attention is also paid to the issue of the influence of amino acids …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 1. 2016
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PROKEŠ, Kamil. \textit{Porovnání analytických a senzorických vlastností vín před a po sekundární}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2016. Available from: https://theses.cz/id/jiiz5d/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureDoctoral programme / field:
Horticultural Engineering / Horticulture
Theses on a related topic
-
Profil fenolických látek ve víně jako nástroj kontroly autenticity
Miroslav Musil -
Teplá stabulace a její vliv na aromatický profil vína
Petra Domanská -
Možnosti ověření autenticity vína na základě profilu fenolických látek
Michal Hána -
Srovnání profilu organických látek v různých druzích medu stejného regionálního původu
Tereza Komárková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights