Bc. Dita Pyšková

Diplomová práce

Laktóza z pohledu nutriční terapie

Lactose from the point of view of nutritional therapy
Anotace:
Tato práce se zabývá problematikou obsahu laktózy ve fermentovaných mléčných výrobcích. Teoretická část je rozdělena na dvě velké kapitoly. První pojednává o laktóze z hlediska fyzikálně-chemických vlastností, její syntéze, metabolismu a vlivu na lidské zdraví. Druhá kapitola poskytuje rozsáhlé informace o laktózové intoleranci včetně jejího rozdělení, diagnostiky a nutričního doporučení. Praktická …více
Abstract:
Thesis deals with the issue of lactose content in fermented dairy products. The theoretical part is divided into two major chapters. The first describes lactose in terms of physicochemical properties, its synthesis, metabolism and effects on human health. The second chapter provides extensive information about lactose intolerance, including its distribution, diagnosis and nutritional recommendations …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 13. 6. 2022
  • Vedoucí: MVDr. Halina Matějová
  • Oponent: Mgr. Veronika Suchodolová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta