Gastronomická úprava hlemýždího masa – Bc. Veronika ŠVEHLOVÁ
Bc. Veronika ŠVEHLOVÁ
Master's thesis
Gastronomická úprava hlemýždího masa
Gastronomy preparation of snail meat
Anotácia:
Cílem této práce bylo zhodnotit hlemýždě zahradního (Helix pomatia) z pohledu gastro-nomického, technologické přípravy a konzumace. První část je věnována poznatkům o mase z technologického hlediska. Dále se práce zabývá morfologií, technologickým zpracováním, kulinární přípravou a konzumací této delikatesy. V praktické části jsou poté vyhodnoceny poznatky průzkumu českého a z části také francouzského …viacAbstract:
The aim this work is evaluace the Burgundy snail (Helix pomatia) from a gastronomical view, technological preparation and consummation. The first part is dedicated to knowledge regarding the meat from a technological point of view. The work further deals with morphology, technological processing, culinary preparation and consummation of this delicacy. Knowledge regarding research of the Czech and tail …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2011
Identifikátor:
21575
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠVEHLOVÁ, Veronika. Gastronomická úprava hlemýždího masa. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 18. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení nutričních parametrů masa hlemýždě zahradního - Helix pomatia
Zuzana STRATILOVÁ -
Nové trendy v CR - Zhodnocení potenciálu esportu pro CR
David Konik -
Produkty CR: Analýza potenciálu regionu Chua-lien na Taiwanu a návrh produktu dobrodružného CR.
Ivona Adamíková -
Studium kinetiky biosorpce Cr(VI) na slupkách citrusových plodů a vlivu Cr(III) na stanovení Cr(VI)
Zuzana Kolářová -
Postavení ČR v mezinárodním CR: cenová konkurenceschopnost
Martin Čurda -
Názory studentů CR na VŠPJ na vliv televizních pořadů o CR na jejich znalosti v oblasti CR
Bohumila Rožnovská -
Amorphous bilayered Co69Fe2Cr7Si8B14/Co59Fe12Cr7Si8B14 ribbons: Microstructure, magnetic properties and their stability
Andrii Titov -
Characterization of Cr-doped alumina barrier used in coplanar dielectric barrier discharges
Lucia Švandová