Klaudie Karafiátová

Bakalářská práce

Jakostní charakteristiky hovězího výsekového masa a jeho kulinární upotřebení

Quality characteristics of beef meat cuts and culinary use
Anotace:
Bakalářská práce se věnuje potravinářské legislativě, určující požadavky na kvalitu a hygienické opatření při manipulaci s masem, včetně veterinárního zákona, který dbá na bezpečné zacházení s hospodářskými zvířaty. Dále se zabývá základním složením svalového vlákna a dalšími intravitálními i postmortálními vlivy, které ovlivňují jakost masa. Patří sem i zrání masa, které může probíhat suchým nebo …více
Abstract:
The bachelor thesis deals with food legislation, which determines the requirements for meat quality and meat handling hygiene measures; including the Veterinary Act, which aims to ensure safe handling of farm animals. It also deals with the basic composition of muscle fibre and other intravital and post-mortem influences that affect the quality of meat. This includes meat aging, which can be carried …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma