Jakostní charakteristiky hovězího výsekového masa a jeho kulinární upotřebení – Klaudie Karafiátová
Klaudie Karafiátová
Bakalářská práce
Jakostní charakteristiky hovězího výsekového masa a jeho kulinární upotřebení
Quality characteristics of beef meat cuts and culinary use
Anotace:
Bakalářská práce se věnuje potravinářské legislativě, určující požadavky na kvalitu a hygienické opatření při manipulaci s masem, včetně veterinárního zákona, který dbá na bezpečné zacházení s hospodářskými zvířaty. Dále se zabývá základním složením svalového vlákna a dalšími intravitálními i postmortálními vlivy, které ovlivňují jakost masa. Patří sem i zrání masa, které může probíhat suchým nebo …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with food legislation, which determines the requirements for meat quality and meat handling hygiene measures; including the Veterinary Act, which aims to ensure safe handling of farm animals. It also deals with the basic composition of muscle fibre and other intravital and post-mortem influences that affect the quality of meat. This includes meat aging, which can be carried …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vlivy působící na celkovou jakost výsekového masa a odchylky jakosti
Adéla Kolísková -
Sledování jakosti hovězího masa během zrání
Monika Kavanová -
Zrání hovězího masa
Jana Slezáková