Hodnocení dalamánků s přídavkem žitné a luštěninové mouky – Bc. Iveta Procházková
Bc. Iveta Procházková
Master's thesis
Hodnocení dalamánků s přídavkem žitné a luštěninové mouky
the evaluation of bread rolls with the addition of rye and leguminous flour
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení dalamánků s přídavkem žitné a luštěninové mouky. Na Ústavu Technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně byl proveden pekařský pokus. Byly vyrobeny dalamánky se základem pšeničné mouky s přídavky 10, 20, 30, 70, 80 a 90 % žitné mouky a s přídavkem 5, 10 a 15 % lupinové a cizrnové mouky. U dalamánků byl stanoven měrný objem, propek a tvar. Pevnost byla stanovena …moreAbstract:
This diploma thesis focuses on the evaluation of bread rolls with the addition of rye and leguminous flour. The baking experiment has been performed on the Mendel University Institute of Food Technology in Brno. The wheat bread rolls were baked with the additions of 10, 20, 30, 70, 80 and 90 % of rye flour and with the additions of 5, 10 and 15 % of leguminous and chickpeas flour. The specific volume …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Reader: Jindřiška Kučerová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Senzorická jakost drůbežího masa v závislosti na krmivu
Eliška Lexová -
Vypracování modelu hodnocení senzorické kvality medu
Alena Cizner -
Vliv vinifikace s třapinami na antioxidační a senzorické vlastnosti vína
Aneta Ehrenbergerová -
Senzorické vlastnosti kosmetických přípravků s panthenolem proti dětským opruzeninám
Lucie Nogolová -
Senzorické hodnocení trvanlivého masného výrobku v závislosti na technologii výroby.
Rudolf TÁBOR -
Senzorické systémy osobních vozidel
Rami Altal -
Vliv výlisků ostropestřece mariánského v krmné směsi brojlerových kuřat na sensorickou jakost masa
Kateřina Sedláčková -
Návrh komunikačního protokolu pro sběr telemetrických dat a řízení senzorických systémů vagónů v železniční dopravě
Šimon Kavan