Bc. Iveta Procházková

Master's thesis

Hodnocení dalamánků s přídavkem žitné a luštěninové mouky

the evaluation of bread rolls with the addition of rye and leguminous flour
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení dalamánků s přídavkem žitné a luštěninové mouky. Na Ústavu Technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně byl proveden pekařský pokus. Byly vyrobeny dalamánky se základem pšeničné mouky s přídavky 10, 20, 30, 70, 80 a 90 % žitné mouky a s přídavkem 5, 10 a 15 % lupinové a cizrnové mouky. U dalamánků byl stanoven měrný objem, propek a tvar. Pevnost byla stanovena …more
Abstract:
This diploma thesis focuses on the evaluation of bread rolls with the addition of rye and leguminous flour. The baking experiment has been performed on the Mendel University Institute of Food Technology in Brno. The wheat bread rolls were baked with the additions of 10, 20, 30, 70, 80 and 90 % of rye flour and with the additions of 5, 10 and 15 % of leguminous and chickpeas flour. The specific volume …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Reader: Jindřiška Kučerová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta