Jana Marková

Bakalářská práce

Vliv médií na kulturu vaření

The Impact of Mass Media on the Culture of Cooking
Anotace:
Ve své bakalářské práci se zaměřuji na význam jídla pro společnost a na aspekty ovlivňující stravování. Dále píši o tradiční kuchyni v minulosti i v současnosti a také popisuji, jak se ve sdělovacích prostředcích promítá kulinářská kultura. V praktické části zjišťuji, jak sdělovací prostředky ovlivňují zájem žen o gastronomii. Využívám kvantitativní výzkumnou metodu s použitím dotazníkového šetření …více
Abstract:
My bachelor thesis deal meaning of food for society and aspects influencing eating. In addition to that I write about the traditional cuisine of the past and current and I also describe how the media reflects the culinary culture. In the practical part I find out how mass media influence women's interest in gastronomy. I use quantitative research method with using a questionnaire survey.
 

Klíčová slova

jídlo masmédia kultura tradice
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 3. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 29. 5. 2013
  • Vedoucí: Mgr. Adriana Sychrová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Marková, Jana. Vliv médií na kulturu vaření. Pardubice, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta filozofická